Nemati, a imati?

NEMATI, A IMATI teško je danas to shvatljivo. Nemaš puno toga, a imaš sve. Ne samo sve što ti je potrebno, već i puno više.

NEMATI, A IMATI! Nemaš zlatne lančiće, prstenje i naušnice. Nemaš markiranu odjeću. Ali itekako znadeš se obući; uskladiti dvije stvari: odjeću i mašnicu, bluzu i torbicu. Izgledaš puno ljepše, nego da se okitiš zlatom. Možda nemaš puno novca, nekretnina, auta.

Ali pravo bogatstvo si ti: posjeduješ razvijene istinske vrijednosti, određene skillse, osjećajan si kada treba, znadeš slušati, imaš razumijevanja, vjeran si, iskren si, pun topline, razumijevanja, pravi prijatelj, suprug, otac.

NEMATI, A IMATI! Danas možda nećeš uspjeti staviti šminku. Još pred zoru ćeš skuhati ručak, a onda odjuriti na posao. Između stići pomoć prijateljici. Ma predivna si takva.

Nemati, a imati


zadnji put - prvi put, woman covering the eyes of man while cooking
Photo by Vlada Karpovich on Pexels.com

NEMATI, A IMATI. Nemaš ljude koji ti kliču, plješću, čije si glasove kupio. Ali imaš prave prijatelje. Možda ne mnogo, ali nekolicinu pravih. Bit će uz tebe kada ti je teško, plakati skupa s tobom ako treba. Još bitnije, s tobom će dijeliti radosti i smijati se, ispijati čaše vina. Ma kad si u društvu pravih prijatelja i voda postaje pitka.

Neki baner

Nemati, a imati – treba to osvijestiti

NEMATI, A IMATI! Budi siguran: uvijek će ti nešto faliti. Ono što želiš, to ćeš “sutra” ostvariti, a onda će ti opet i opet nešto nedostajati. Možeš tako u nedogled. Ili reći: “Imam dvije ruke, dvije noge, zdrav sam. Imam predivne prijatelje, predivnu curu, posao blizu kuće, super šefove, nekoliko divnih hobija… pa što mi još treba.” Guštaj u svakom trenutku života s onima koje voliš i koji vole tebe. Pravo bogatstvo si ti, tvoje blago su oni.

IMATI, A NEMATI. Tek kad zaboraviš barem na trenutak na ovo opipljivo postaješ netko-postaješ čovjek. Voliš li uistinu sebe, nastoj BITI mjesto posjedovati. Jer život je suviše kratak. Suviše kratak da bi većinu vremena bio nesretan. I sutra kada budeš bez šminke znaj, netko je primijetio tvoju ljepotu i netko te voli. Jeli ljepše biti voljen ili imati dionice?

Biti u zagrljaju voljene osobe ili u “hladnoći” odnosa buljiti svako u svoj ekran…

Neki baner