Nijedan narcis nije toliko jak da uništi žensku snagu!

Svaka žena se može probuditi iz noćne more života s narcisom i shvatiti da njegove laži i manipulacije nemaju smisla. Svaka žena može izaći iz ovog pakla s dragocjenim lekcijama koje spašavaju život. Često pišemo o narcisima i njihovim metodama koje svaki put iznenade i toliko su vješte i opasne da mogu svaku ženu dovesti do sumnje u vlastito samopouzdanje i vlastiti identitet sve do anksioznosti i depresije. Ovaj put iz jednog istinitog primjera.

On je stasit, markantan, crn, visok muškarac kojemu se svi dive zbog njegove vanjske ljepote. Svi zanijeme kad uđe u prostoriju jer ima auru osvajača. On je svjestan toga i svoje moći, spreman je iskoristiti sve adute u svoju korist, ali također želi povrijediti druge. Njegova meta je bila ekstremno lijepa žena koja je karizmatična, veoma inteligentna, ambiciozna, kreativna s mnogo potencijala i talenata koji su se tek trebali ostvariti.

Za razliku od njega, ona je imala čvrst karakter i čisto srce, dok je njegova duša bila korumpirana da bi bilo čiji uspjeh mogao nadmašiti njegovu taštinu i ego. U početku ju je tretirao kao kraljicu, bio je veoma pažljiv, nježan, njegovi maniri su bili besprijekorni. Pružao joj je mnogo lažne ljubavi. Razmazio ju je i uvjerio da ona zaslužuje sve. Djevojka je tada prvi put posumnjala da ta bajka ne može biti realistična. Nažalost, bila je u pravu.

Od ruža do knjiga

Počeo joj je davati „dobronamjerne savjete“ koji će joj pomoći da postane bolja verzija sebe. Uvjerio ju je da crveni ruž nikako ne pristaje njenom porculanskom tenu i božanstveno lijepoj kosi. Poslušala ga je.

Počeo joj je davati preporuke za knjige da obogati svoj vokabular. Ustvari se iza te preporuke krila zavist jer njegovo obrazovanje i edukacija nisi bili ni približno dobri kao njeni. Podmetao joj je nogu na svakom njenom koraku ka napretku.

Neki baner

Ostvarenju njenih snova. želja i ambicija. I upalilo mu je. Njena energija se polako počela gasiti. Nekad bi se upalila u raspravama u kojima se pokušavala opravdati i pronaći motive za njegov bezobrazluk. Međutim, on je to ignorirao. Nije čuo. Nije slušao. Naprotiv. učinio je sve da pokaže koliko je jaka njegova dominacija nad njom. I to sve je strašno boljelo. Njena bol je jačala njegov ego i davala mu motivaciju da bude još gori, da je ponizi i porazi u svakom njenom pokušaju i na kraju uvjeri da je on njen spasitelj.

Njeni bližnji su bili zabrinuti za nju, ali nisu ništa pretjerano komentirali jer su vjerovali da će ona shvatiti o čemu se radi. I tako je bilo. Procijenila je njegovu bolest i ostavila ga je. U tom trenutku se oslobodila tereta. On je bio gnjevan i ljutit i zahtijevao je da mu objasni što to njoj fali. Kako se usuđuje da prigovori?

narcis
Photo by Hannah Busing on Unsplash

Pa je li ona uopće svjesna da bi svaka djevojka prodala dušu đavolu samo da bude s njim? On može imati bilo koju, a ona bi trebala biti zahvalna Bogu i Univerzumu što baš njoj pridaje pozornosti. Pa što će drugi reći, svi ih smatraju savršenim parom.

Dosta je!

Odlučila je da neće gasiti svoju svjetlost da bi se prilagodila njegovoj egocentričnoj tami. Toliko toga ju je čekalo. Toliko prilika, a svaku je željela iskoristi, da obogati svoj život i da svojom duhovnom ljepotom promijeni druge živote. To se ostvarilo jer je ona sada na putu da postane jedna od najuspješnijih liderica u svom poslu.

Odgovorno tvrdim, da je ta djevojka rođena da bude prva i svaki put kada razgovaram s njom, iznenadi me koliko kvaliteta izvire iz nje. Nije dopustila da je manipulator polako sputava jer je pročitala njegove bolesne namjere o uništenju njenog identiteta.

Ali on je zapravo bijedan i nemoćan. Njegove riječi nemaju pokrića. Njegovi planovi padaju u vodu. Ostaje samo povrijeđenost zbog činjenice da je netko tko je trebao biti žrtva, postala heroina i pobjednica.

Svaka žena ovo može

Iako ima raznih narcisa i sva su iskustva individualna, kroz primjere drugih možemo naučiti kako ne upasti u Narcisovu zamku. Ljudi često znaju reći da ni najgorem neprijatelju ne bi poželjeli ljubavnu vezu s narcisom. I ovo se treba shvatiti kao ozbiljno upozorenje da procijenimo sve laži, sve psihološke igre, sve vrste manipulacija i kažemo stop.

Da ignoriramo prigovore o izgledu i kažemo ako ti ja ovakva ne valjam, slobodno idi! Ta, tko si ti da me pokušavaš promijeniti i odrediti što je najbolje za mene.? To nije tvoje, bogomdano pravo, kao što ti misliš. Zaista je moguće narcise svrgnuti s trona i srušiti u jamu da tonu u svojoj bijednoj taštini i sebičnosti. Mi i dalje nastavljamo sijati i pobjeđivati.

Neki baner