Pogrešan ili pravi? Otvori sva osjetila i uključi razum!

Kad se žena zaljubi, stavi ružičaste naočale i sve je tako divno i savršeno. Potraga za idealnim muškarcem je završila, on je taj. Poslije nekog vremena, sve što se skupljalo ispod vašeg tepiha vizualizacije idealnog odnosa, izađe na površinu i pojavi se prljavština svih manipulacija, laži, svinjarija, prikrivanja, uhođenja, sukoba, pokušaja promjene, prekrajanja, zašivanja, bola, suza, svađa, trauma, straha i krivice. Žena se pita, u čemu je pogriješila, što je krivo napravila? A zapravo nije vidjela, nije primijetila i tek je kasnije spoznala kakav je on.

Bolje spriječiti nego liječiti

Mi. žene. često sebi napravimo okvir u kojem stavimo sve osobine idealnog muškarca. Stavimo određene osobine koje on mora imati vezano za fizički izgled, njegove ambicije, potencijale, kompetencije, komunikaciju s nama, tražimo fantastičnog ljubavnika s kojim ćemo biti povezane na svakoj razini. Tu se unaprijed porazimo jer tražimo nemoguće. Umjesto da se okanimo traženja savršenstva. uključimo razum i pogledajmo kako se on ponaša prema drugima.

Jer nije svejedno, ako tvoj dečko ponižava svoju majku, ako o njoj govori negativno,. Nije svejedno ako o svojoj sestri govori kako je ona priglupa klinka. Ne može ti biti svejedno ako tvoj partner ima tvrdoglavo uvjerenje kako su sve žene kurve a zatim te uvjerava da si ti jedina normalna cura na svijetu i kako je blagoslovljen što je baš tebe pronašao. Ne nasjedaj na takve priče. Jer sutra ćeš ti biti ona koju ponižava, sutra ćeš ti biti glupača i kurva. Sutra ćeš ti biti kriva za njegove neizliječene komplekse i nakupljene frustracije.

Njegove reakcije u kriznim situacijama

Moraš biti svjesna da u nijednoj vezi uvijek ne cvjetaju ruže. Ima puno korova, koprive i trnja koji su također dio vrta ljubavnih odnosa. U njima se nalaze potencijalne situacije s kojima se prije i kasnije ti i on morate suočiti.

Ako je jedno od vas ljubomorno ili opsjednuto posesivno, potrebom da jedno druge u potpunosti ispuni, do te mjere da druga osoba izgubi vlastiti identitet u kontekstu prošlih aktivnosti i druženja, onda ste na rubu provalije. Jedno će drugo gurnuti dolje a ovo drugo će pokušati spasiti držeći za ruku dok ga ta osoba vuče sa sobom na samo dno. Toliko komplicirano i gadno može biti.

Neki baner

Gdje je on kada dođe do problema? Pobjegne li od njih, odgađa li pričati o problemima, skreće li temu, pokušava li skrenuti pozornost seksom ili izlaskom ili se spremno suočava s tvojim i njegovim pogreškama? Dobro razmisli. Jesi li spremna prihvatiti sve njegove mane bez potrebe da ga promijeniš onako kako si to zamislila? Kako on tebe prihvaća, uspoređuje li te s ostalim ženama i prigovara li ti zbog određenih ponašanja?

Pogrešan ili pravi,  cold snow man couple
Photo by Pavel Danilyuk on Pexels.com

Volio bi da si takva i takva i voljela bi da si takav i takva veza puca pod šavovima. Ljudi se ne mijenjaju tako lako i nisu spremni odreći se svojih navika.

Uoči nepomirljive razlike

U životu će doći ekonomski, zdravstveni i socijalni problemi. Doći će do sukoba mišljenja, a nepomirljive razlike se često navode kao jedan od glavnih razloga razvoda. Kad se zaljubiš, misliš da je on najbolja osoba na svijetu, a kada te povrijedi, onda se razočaraš. Pa mu opet oprostiš i onda ti napraviš glupost i on se naljuti.

Neki parovi se neprestano svađaju i mire jer misle da im svađa i sukobi donose strast i da tako potpaljuju žar plamena u svojoj vezi. Istina je da svađe, vrijeđanja, prepucavanja, ucjene, molbe i prijetnje nisu zdrave. One su bolesne i toksične i prije ili poslije će doći na naplatu. Stoga, budi mudra i spriječi svoju nepotrebnu patnju.

Neki baner