Priznaj, tamo si gdje želiš biti

Ne odlučivati je također odluka. Ne mijenjati se, također je izbor. Ako se odlučiš na takav izbor, stani iza toga, priznaj ga. Primi sve što ti on pruža i uživaj u njemu, ali ne zavaravaj druge.

Alternativno mišljenje o tome zašto mnogi loše žive:

Kad je čovjek nezadovoljan na poslu, obično se živcira: A znaš li ti koliko me za to plaćaju?!

Znam, ali ne razumijem zašto to radiš. Po mom mišljenju, stvar je jednostavna: ne sviđa ti se – nemoj to raditi, prenosi uspesnazena.com. I tako u svemu.

Loše živiš s nekim – nemoj živjeti s njim. Poslovni partneri se prema tebi loše odnose – promijeni ih. Haljina ti loše stoji – pokloni je nekome kome će savršeno stajati. Loše spavaš – pozabavi se svojim duševnim stanjem. Osjećaš se loše – liječi se. Loše živiš u zemlji – odseli se. Poduzmi nešto, ne kukaj.

Neki baner

Ako ništa ne poduzmeš ili ne promijeniš – znači da ti je dobro.

Budi iskren prema sebi – dobro ti je. Lijepo ti kad kukaš. Uživaš se žaliti. Voliš patiti. Hoćeš biti žrtva. Tražiš suosjećanje.

Odgovara ti da umjesto tebe odlučuju i da ti pomažu. Ne želiš nešto učiniti sa svojim životom. Sve je mirno, dobro znano i predvidivo. To je tvoja zona komfora. Mizeran život je tvoja zona komfora.

U tome i jest smisao priče. Glavni smisao života.

Ako nisi žrtva, tko si uopće? Ako ne kukaš, što ćeš raditi? A nešto moraš.

Ako ostaneš bez onog: „Nepodnošljivo mi je teško, ali ja nosim svoj križ!“ – što ti ostaje? Kako ćeš bez svog križa? Kako ćeš uopće živjeti bez njega?

Ne odlučivati je također odluka. Ne mijenjati se – također je izbor. Ako se odlučiš na takav izbor, stani iza toga, priznaj ga. Primi sve što ti on pruža i uživaj u njemu, ali ne zavaravaj druge. Nije im potrebno da igraju tvoje igre.

Priznaj: tamo si gdje želiš biti. To je cijela istina.

Psiholog Lilija Ahremčik

Neki baner