Ražnjići – štapići – cvijeće…

Bilo je ljeto, i vidjela sam na nekoj njemačkoj kulinarskoj emisiji povrće sa žara, na onim štapićima – ražnjićima (kako li već). Htjela sam i ja odmah to da jedem, iako nisam imala ni roštilj, ni žar, ali imala sam šporet. Nisam imala ni one duge čačkalice, ali sam imala one štapiće što pridržavaju cvijeće. 😂
I tako ti ja uzmem pileća prsa, tikvice, rajčicu i papriku te sve nasjeckam na kockice. Uzmem jednu zdjelicu, i začinim sa soli, paprom, crvenom mljevenom paprikom, origanom i vegetom. Promiješam i krenem  to da “nabadam” na štapiće za cvijeće. Bila sam jako živčana jer mi se sve lomilo, ali sam nekako ja to poredala i popržila na tavici.
U drugu posudu sam stavila 4dcl vode i pustila da provre te dodala 1 šalicu od 2 dcl riže i pustila da se kuha. Znate da je rižu bolje ne miješati dok se kuha? Ne znam točno zašto, samo znam da je puno ljepša kada ju ne miješate.Kada je voda isparila, dodala sam nekoliko kockica maslaca te ju posolila i onda servirala na tanjur ovako.
Kalup za rižu mi je bila čaša od jogurta. Ja inače, bez obzira što ću sama jesti, volim dekorirati hranu na tanjuru i volim vidjeti da je nekako sve fino poredano. Nisam neki stručnjak, ali trudim se, jer stvarno ne podnosim kad je onako razbacano i nabacano i baš uložim dosta truda.
Zapravo, igram se! Uvijek mi neka nova ideja padne na pamet i samu sebe pitam kasnije da li je moguće da sam ja to napravila. Strašno volim da eksperimentiram i baš uživam u kuhanju. Svaki dan se nadograđujem. Oni koji kažu da ne vole kuhati i da im ne ide, nisu se dovoljno trudili.
Predlažem da uložite malo više volje i jednostavno ćete se zaljubiti u kuhanje, jer kuhati je jako zabavno!
Dobar tek,
Daša
Neki baner