Sir i ulje…

Statistika kaže da nikad nitko nije ustrijeljen dok je prao suđe ili dok je trljao prozore. Budući da život da bi bio Život, treba dozu opasnosti, predlažem da se otisnete do obližnje tržnice.

Prije toga izbacite posteljinu na prozor, uključite perilicu neka opere rublje i dok vas nema otvorite bar malo prozore, nek se kuća provjetri.
Na tržnici neka vam fokus bude sezonsko povrće. Ono je sada posebno lijepo i nije pretjerano skupo.

Dora1

Pustite neka vas prožmu boje i žamor tržnice, pokušajte uživati u atmosferi i mirisima prvog proljetnog cvijeća. Nemojte planirati što ćete kupiti da bi kuhali, već kupujte ono što se nudi, a odgovara vam kvalitetom i cijenom.

Kad dođete kući, tek onda odlučite što želite skuhati. Tako si dajete slobodu u kupovini i užitak kod kuhanja. Nemojte robovati receptima, nego iskoristite trenutne mogućnosti i svoju maštu. Dok kuhate današnji obrok, pripremite usput nešto za kasnije i tako iskoristite namirnice koje vam stoje u frižideru ili u smočnici jer ih niste stigli potrošiti.

Neki baner

Kuhajte uvijek u čistoj i urednoj kuhinji, uz glazbu i s osmjehom na licu, jer jelo spravljeno u dobroj atmosferi i s puno ljubavi, bolje prija i ima drugačiji okus.

Kao dodatak, za kasniji međuobrok ili mezu, predlažem da neki fini sir potopite u ulje i dodate malo svježeg začinskog bilja. Ja sam se danas poigrala svježim, potkuhanim kravljim sirom, koji okusom podsjeća na mozzarellu.

Ja sam koristila:

  • jedan sitno sjeckani manji, mladi češnjak
  • sitno sjeckanu malu vezicu vlasca
  • sok od pola limuna
  • sol

Sve to sam posula po narezanom siru i zalila domaćim, aromatičnim uljem od bućinih koštica.
Tako pripremljen sir može stajati u frižideru do tjedan dana i uvijek biti na dohvat ruke za dane kad ste u žurbi. Razne vrste sireva, možete pripremiti sa raznim kombinacijama ulja i začina.

Opet, ponovo i uvijek- samo mašta je granica!

Dora2

Želim vam puno mašte i finih obroka!

Vaša Dora

Neki baner