Smisao odnosa: Sloboda nasuprot ljubomore

Ljubomora i zavist su najveći neprijatelji koji će polako ali sigurno uništiti svaki udisaj i izdisaj jednoga lijepoga odnosa. Ljubomora razara karakter i stvara veliki stres.

Glavne odlike ljubomore su nesigurnost koja odaje naše komplekse koje nismo riješile same sa sobom. Ako svaku ženu doživljavamo kao prijetnju stvaramo sliku očajne žene koja nije sigurna da posjeduje niti jednu kvalitetu.

Ljubomorni ispadi prepuni otrova i negativne energije će otjerati i ljubavnog partnera i svaku osobu koja pokušava ostvariti korektan prijateljski odnos s vama.

Ljubomora ima miris pakosti i okus zlobe koja odbija sve ljude oko tebe. Nepotrebno je trošiti svoju energiju na sumnju i konstantno provjeravanje osobe do koje ti je stalo. Nemoj dopustiti da se tvoja nesigurnost manifestira u napadu na druge ljude.

Povod za ljubomoru

Naravno, ako ti partner otvoreno daje razloga za ljubomoru i otvoreno očijuka s drugim djevojkama, trebaš mu dati do znanja da ćeš otići. Na prvom si mjestu ti i važno je da pokažeš koliko sebe cijeniš. Koliko sebe smatraš vrijednom. tako će te on ili bilo tko drugi tretirati. Čvrsto stoj iza svojih riječi i dijela. Riješi probleme sama sa sobom.

Neki baner

Prije bilo koje veze, najvažnije je da zavoliš i prihvatiš sebe. Ako imaš neke komplekse radi na tome. Ako ti smeta nešto na tvojem izgledu postoje brojni tretmani uljepšavanja, kozmetički i frizerski saloni.

Zdrava prehrana, kretanje i vježbanje pomažu u izgradnji najbolje verzije sebe. Na tome ne treba stati. I um i duša trebaju njegu koja se postiže čitanjem, druženjem i svim oblicima komunikacija. Primjerice, ako imaš strah od javnog nastupa, možeš ići na komunikativne tečajeve.

Zahvaljujući napretku tehnologije i educiranim ljudima svaki strah se može savladati i svaka se vještina može steći Potrebna je dobra volja, strast prema nečemu što jako voliš. Žena koja ima mnogo interesa, hobija je zanimljiva, privlačna i uvijek spremna ponuditi nove ideje i teme za razgovor.

Prestani se uspoređivati s drugima

Nebitno je ako druga djevojka ima bujniju kosu, duže noge ili tanak struk. Ti možda imaš nebesko plave oči ili prirodno pune usne za koje brojne djevojke koriste filere. Važno je da gledaš na druge žene kao izvor inspiraciju za vježbanje, stil odijevanja ili nešto drugo.

To što je ona dobila rektorovu nagradu može te motivirati da se više posvetiš svom studiju, ideš na konzultacije i pokažeš zanimanje za neki kolegij. Uvijek možeš upisati tečaj stranoga jezika ili se priključiti nekoj studentskoj grupi za aktivizam. Uvijek se sjeti svojih prednosti i budi zahvalna na svim blagoslovima, opcijama i prilikama.

Smisao odnosa,  crop loving couple holding hands
Photo by Katerina Holmes on Pexels.com

Sa zdravim samopouzdanjem u nove odnose

Tako blistava, sigurna u sebe i svaki svoj dan spremna si da uđeš u novu vezu i pokažeš se u punom sjaju. Budi slobodna i svoja. Samo nebo ti je granica. Pokaži cijelo bogatstvo svoje inteligencije, ljepote i talenta.

U svakom odnosu je najvažniji osjećaj slobode, Bez forsiranja Bez onoga moraš tako i tako učiniti, bez ucjena, a pogotovo prijetnji. Najljepša odluka o konačnom povjerenju odanosti i vjernosti se rađa u slobodnome i spontanom trenutku. Zatim ta odluka očvrsne i to čini jedan trajan i neuništiv odnos.

Neki baner