Što je to ženi zaista seksi kod muškarca?

Potrebno je da je vidite, čujete, osjetite i razumijete. Jedino se tada žena s vama zapravo može osjetiti sigurna. Zbog toga, ako zaista želite imati vezu sa ženom, ovo je najvažnija umjetnost koju ćete ikada naučiti. Ovo je potrebno kako biste za ženu postali potpuno pouzdani i vjerodostojni, dostojni njenog povjerenja.

Ako grupi, u kojoj se zajedno nalaze muškarci i žene, postavite pitanje: “Jeste li se ikada bojali za svoj život?”, nekoliko će muškaraca podići ruku. Svaki muškarac koji digne ruku imati će priču o jednom incidentu, poput neke nesreće ili tuče u djetinjstvu ili neke opasne situacije na maturalnom putovanju.

Osjećaj sigurnosti ženama je najvažniji

Svaka će žena u grupi podići ruku. Ako pitate “Koliko se vas ovdje bojalo za svoj život u posljednjih godinu dana?”, svaka će se muška ruka spustiti. A svaka će žena opet podići ruku. Ako pitate: Koliko vas se zadnjih mjesec dana bojalo za svoj život?”- žene će podići ruke. Ako pitate: “Koliko vas se u posljednjem tjednu bojalo za život?”, opet će žene podići ruke.

Ovo obično šokira muškarce.

Činjenica da su muškarci ovime šokirani govori da muškarci u osnovi ne shvaćaju žene, a mnogo bi se toga moglo promijeniti na bolje da se muškarci potrude razumjeti žene.

Neki baner

Strah je nešto što svi doživljavamo. Ali strah igra vrlo različitu ulogu u životima muškaraca i žena. Ženama je strah utkan u njihovu biologiju. 

Strah je temeljno iskustvo života žena, bilo da su one toga svjesne ili ne. To je nešto sa čime žena živi, ​​poput male divlje životinje, iz dana u dan. A kada žene u životu imaju ljude do kojih im je stalo (poput partnera i djece), taj strah jednostavno raste.

Jednostavni prelazak ulice za žene je potpuno drugačije fiziološko iskustvo. Ako vas ovo zanima, proučite znanstvene razlike u reakcijama straha između muškaraca i žena. Primjerice, visoko stresne situacije uvjetuju da se muškarci manje boje.

Oni se ne percipiraju nemoćnima pa su stoga skloni bijesu i proaktivnom djelovanju. Takve iste situacije često kod žena izazivaju strah, pošto se one osjećaju nemoćno i zbog toga osjećaju intenzivan strah.

Osim osnovne biologije i tisuće godina iskustva koji su dio te biologije, ovaj svijet za žene nije siguran.

Sve što trebate učiniti je samo o tome pogledati statistiku. Većina se muškaraca jednostavno ne može povezati s ovakvom percepcijom nesigurnosti.

Budući da se s njome ne mogu povezati, a čak i ne znaju da je to perceptivno iskustvo žena, oni ne razumiju kako da se ponašaju u društvu žena pa čine puno pogrešaka. Muškarci ne razumiju da je ovo osnovno iskustvo straha nešto sa čime žene svakodnevno žive i da je ono najveći odlučujući faktor za ono što žene stvarno žele u odnosima.

Za ženu je u vezi najvažnija pouzdanost. Pouzdanost je krajnja definicija sigurnosti za žene. To je njihova polica osiguranja za strah. Žene žele biti zaštićene od muškarca.

Sigurnost je ženin najveći motiv za vezu sa muškarcem. Ali da bi se žena mogla osjetiti sigurno i zaštićeno od strane muškarca u partnerskom odnosu, potrebno je da taj muškarac sam sa sobom bude siguran. Nekome vjerovati znači osjećati se kako se možete osloniti na njih da se brinu za vašu dobrobit. Pouzdana osoba se brine za našu dobrobit.

Ali da bi to bilo moguće, osoba mora znati što je zapravo vaša dobrobit. Stoga, najvažnije za muškarce je da razviju sposobnost tolike duboke povezanosti i sklada sa ženom da je mogu intutivno osjetiti u svakom danom trenutku (eng. attunement).

Osjećaj da smo jedno – osjećaj sigurnosti

Ovakva povezanost na najdubljoj razini dovodi do harmonije odnosa, osjećaj da smo “jedno” sa drugom osobom.

Najbolji način da shvatite o čemu govorim je da zamislite kako u svom automobilu tražite određenu radio stanicu. Ako želite slušati glazbu na određenoj frekvenciji, npr. 98.2 FM, trebate najprije uskladiti svoj radio signal prema 98.2 FM i tek ćete tada čuti glazbu. Vaš radio signal prvo treba biti usklađen, u harmoniji, treba biti jedno sa radio stanicom koju želite dobiti, kako biste je mogli čuti.

Ništa drugačije nije sa drugim živim bićima, uključujući ljude. Da biste zaista mogli percipirati, vidjeti, čuti druge ljude, osjetiti, razumjeti, shvatiti ljude i njihova emocionalna iskustva, znati što emocionalno proživljavaju, komunicirati s njima, trebate se najprije s njima uskladiti i povezati na najdubljoj razini, kao da su oni vi.

To će vas osposobiti da u bilo kojoj situaciji s drugom osobom znate što reći i učiniti.

Ako ovo niste uspostavili sa ženom, nećete imati pojma što je zapravo njena dobrobit. Možete samo misliti da znate, ali to neće biti istina.

Žena vapi za osjećajem pripadanja i zaštićenosti

Potrebno je da je vidite, čujete, osjetite i razumijete. Jedino se tada žena s vama zapravo može osjetiti sigurna. Zbog toga, ako zaista želite imati vezu sa ženom, ovo je najvažnija umjetnost koju ćete ikada naučiti. Ovo je potrebno kako biste za ženu postali potpuno pouzdani i vjerodostojni, dostojni njenog povjerenja.

Da je muškarac dovoljno povezan i usklađen sa ženom, znao bi da žena živi u stanju straha, emocionalno i fizički i u njenom bi se društvu ponašao drugačije. Njegov bi prioritet postalo pomaganje ženi da se osjeća sigurno, uključujući pomaganje da se ona osjeća sigurno sa njim.

Neki baner

Muškarci, zbog toga što nemaju to isto iskustvo straha koje imaju žene, često umanjuju, odbacuju, isključuju, ignoriraju, zanemaruju ženske emocije i odvraćaju žene od njihovih emocija. Još gore, prozivaju žene ludima i da nešto sa njima nije u redu.

Drugim riječima, muškarci se ponašaju kao da žene ne bi trebale osjećati to što osjećaju, zbog toga što to oni ne osjećaju. Ovim ponašanjem, vi ženi šaljete signal da s vama nisu sigurne. 

Povećavate njen strah signaliziranjem da je ne vidite, ne čujete, ne osjećate i ne razumijete. Da nećete biti uz nju, da ne cijenite njezinu dobrobit, da se nećete brinuti za nju, niti je zaštititi i utječete da se ona uz vas osjeća nedovoljno dobra.

Ova dinamika muškaraca u kojoj ženin osjećaj sigurnosti nije njihov najvažniji fokus, ima duboku implikaciju, jer jedan od najčešćih prigovora muškaraca u vezama je da nemaju dovoljno seksa. To nije zato što su muškarci kreteni koji brinu samo o seksu. To je prije svega zbog toga što je ta potreba kod muškaraca potreba da se osjete emocionalno povezani sa ženom.

Žensku seksualnost ništa ne blokira više od straha

Da bi se žena uzbudila, ona se mora osjećati dovoljno sigurno s vama, kako bi mogla biti ranjiva i emocionalno povezana s vama. U ovome su žene i muškarci potpuno obrnuti. Duboka emocionalna povezanost i usklađenost sa ženom, koje joj potvrđujete kroz svoje radnje, šalje joj signal da vam može vjerovati i potpuno vam se prepustiti.

Žene se mogu siliti, pretvarati se da su uzbuđene, imati seks, zavaravati vas, ali one nikako ne mogu biti istinski uzbuđene ako se ne osjećaju sigurno.

Ovdje je važno napomenuti da, ako je muškarac emocionalno nedostupan, ne samo da vam žena neće moći vjerovati; to znači da će se ona osjećati sama u vašem odnosu. Sama = nesigurna i u boli. U ovom je slučaju prekid odnosa neizbježan.

U svijetu koji strah vidi kao slabost i koji vas posramljuje zbog osjećaja straha, ženi nije lako priznati da gotovo uvijek živi u stanju straha za svoju fizičku i emocionalnu sigurnost i dobrobit. Hvaljene smo ako glumimo hrabre djevojke, ako kažemo da ne osjećamo strah, ako kažemo da nam muškarac ne treba. Jaka je žena ona koja ne pokazuje strah. Međutim, kao rezultat toga, muškarci nemaju pojma što se s nama događa.

što je ženi seksi na muškarcu

Oni to ne znaju jer nakon što su se žene izborile za svoja prava i smatraju se jednakim muškarcima, društveno je neprihvatljivo da žena kaže muškarcu da se boji. Potrebno je da žene vide da su hrabre, one su hrabre jer hrabrost podrazumijeva strah koji je za žene temelj njihovog životnog iskustva.

Osjećaj sigurnosti za ženu je ultimativno seksi

Kao muškarac, zaista morate prihvatiti ovu stvarnost straha u životnom iskustvu žene. Čak i ako ga otvoreno ne pokazuje, ženi je potrebno da se ponašate na način na koji se ona s vama može osjećati sigurno.

Postavite si pitanje: Da sam znao da se ova žena u onoj situaciji istinski bojala, što bih drugačije rekao i učinio?

Za ženu nema ništa više seksi od muškarca koji se uvijek i najmanjim gestama, trudi da joj osigura i poveća sigurnost i podigne njenu dobrobit.

Teal Swan / prijevod Amazonke

Neki baner