Sve tajne kokosovog ulja…

I tako….bila sam sa svojom kolegicom Tonkom, na ranojutarnjoj kavi. Uhvatile smo se razgovora oko skidanja šminke…
Požalila sam se da mi previše vremena oduzima skidanje šminke nakon posla. Tekućina za oči, pa za lice,
pa micelarna tekućina, pa tonik…nikad kraja!
Kaže ona meni: -“A ća?! Ja ti lipo uzmen kokosovo uje, utrljan se cila, a onda fino obrišen šugamanon.” Hm….bila sam na trenutak začuđena, a onda sam krenula s kokosnim ispitivanjem.
Već te večeri, slijedila sam njene upute i u hodu ih još malo doradila.

Dakle ovako:
coconut oil– Skinite šminku s očiju maramicom za skidanje šminke (probala sam i to kokosovim uljem, ali previse ulazi u oči) Tko želi ipak može na vaticu staviti malo ulja i tako skinuti šminku s očiju.
– potom kokosovo ulje temeljito utrljajte na cijelo lice, dobro izmasirajte, pa obrišite ručnikom. Tako ste usput napravile i piling. Kružnim pokretima nježno brišite (usput malo zaplešite, da ne stojite bez veze). Ako je teža šminka u pitanju, ponovite postupak nakon brisanja.
Lice će vam biti doslovno, mekano kao bebina guza i čisto kao suza (onaj ples je dodatni bonus).

Dodatni naputak
– suhoj koži će goditi da ostavite na licu ostatke ulja nakon brisanja, pa u tom slučaju uobičajena krema nije uopće potrebna.
– masna koža ne voli taj težak osjećaj i zato je bolje tonikom skinuti višak masnoće, pa nanijeti kremu koju inače koristite.

cocoZaključila sam da je kokos zaista odličan za njegu lica, i kao maska i kao krema za skidanje šminke. Otklanja bakterije, pa dobro djeluje i na kožu sklonu aknama.
Koža će vam biti hidratizirana, a neće ju činiti masnom i teškom. Možete ju koristiti i kao highliter i to tako da malu količinu nanesite na jagodice nakon šminkanja. Lice će biti osjetno svježije i izgledati mlađe.

Osim za lice, kokosovo ulje je odlično i za kosu i za tijelo. Ma za sve je čaroban sastojak! Dobrodošao je u svakoj kuhinji i svakoj kupaonici. Koristite ga slobodno i kao kremu za suhe i osjetljive ruke, jer koži daje vlagu, a glatke i meke ruke, još su jedan bonus.

Neki baner

Poigrajte se i pustite mašti na volju…od pilinga za tijelo, sve do maski za kosu.

Ostajte mi glatki i hidratizirani 😉
Puse od Pike do sljedećeg tipkanja…

Neki baner