Teško prihvatljiva istina: Nije te ostavio zbog nje i ona ga nije ukrala…

Moja najdraža ljepotice,

Ti s mrljama od suza, koje su naslikale tužne mozaike na tvom lijepom licu. Ti s crvenim, natečenim nosom i očima koje su beskrajne lokve boli i očaja…

Vidim te. Bila sam ti.

Zato slušaj pažljivo što ću ti reći. Otkrit ću ti tajnu.

Neki baner

On nije vrijedan toga.

Ne možeš to možda vidjeti odmah, ali jednostavno nije.

A ta bol – moraš proći kroz tu groznu bol koja ti kida srce, jer bez te boli, nikada ne bi mogla u potpunosti cijeniti dar koji sudbina čuva za tebe.

Nije te ostavio zbog nje.

Otišao je jer je bilo vrijeme. Došlo je vrijeme kada se trebalo napraviti mjesto za sljedeće poglavlje u tvom životu.

Morao se raščistiti put za dar divne ljubavi koja čeka na tebe.

Ne možeš graditi novu kuću ako prvo ne porušiš staru. I baš kao i kod ruševne stare kuće, temelji tvog odnosa bili su slabi i to je bilo opasno.

Ona ga nije ukrala.

Ona te spasila. Spasila te od godina provedenih u pogrešnom odnosu s pogrešnim čovjekom.

Ona te spasila od godina plača od kojeg bi na kraju zaspala.

Ona je objedinila godine boli i žaljenja u flaster kojeg brzo povučeš i tu bol vjerojatno nećeš zaboraviti u skorije vrijeme.

No, s vremenom ćeš zaboraviti, obećavam.

Ona nije bolja od tebe.

U stvari, ona je predator. Žena tako nesretna sa svojim životom da mora lagati, krasti i varati. To samo privremeno donosi ‘uspjeh’.

Ubrzo će i ona svaki dan osjećati ono što ti osjećaš.

Možda si iz prve ruke saznala da te vara s njom. Možda si našla dokaze na e-mailu. Možda si vidjela izjave ljubavi za koju ona niti nema sposobnost da osjeti.

Ona je bila 100 posto iskrena kada je rekla da će učiniti sve da bude s njim. A on je to shvatio kao kompliment.

Možda si provela ostatak noći uz omiljenu bocu vina, pokušavajući izbrisati sve one riječi koje su suze urezale unutar tvojih kapaka.

Neki baner
Ne postoji ništa što nije u redu s tobom.

Njegovo je samopoštovanje možda nisko i možda misli da će ga njeno laskanje popraviti. Budući da si jaka, zdrava žena, znaš da ne možeš popraviti njegovo samopoštovanje.

Ne postoji ništa što možeš učiniti kako bi ga promijenila.

Ne bez spuštanja sebe na istu emocionalno nezdravu razinu na kojoj su neki drugi igrači u ovoj igri života.

I ti to ne želiš učiniti. Čak i ako si na kratko bila u iskušenju, duboko u sebi znaš da ne želiš ići tamo. Ti nikada nećeš biti u stanju biti dovoljno sretna za vas oboje.

I njegova sadašnja “sreća”, ta takozvana sreća je izgrađena na validaciji i laskanju predatora? To neće potrajati. Vanjsko vrednovanje nikad ne traje.

Ti ga ne trebaš.

Želiš ga, ali ga ne trebaš. On ti pruža mjesto udobno i poznato, ali on je loš za tebe. Njegova slabost je loša za tebe.

U osnovi, on nije loša osoba, no njegova slabost ga čini lošim partnerom. A njegova nazočnost u tvom srcu, čak i samo kao uspomena, zauzima prostor koji pripada tvojoj srodnoj duši.

Vrijeme je da se zaustavi ciklus tuge.

Nema više poricanja. Nema više pregovaranja. Vrijeme je za prihvaćanje.

Možeš prihvatiti ovo, ne zato što nemaš drugog izbora, nego zato što si odlučila učiniti ono što je dobro za tebe, kako bi oslobodila svoje vrijeme i energiju i duh za ono što slijedi.

S tim prihvaćanjem se iscjeljuješ.

A onda, jednog dana kada najmanje to budeš očekivala, pojavit će se on. Tvoja srodna duša će na plesnom podiju krenuti prema tebi ili će se susresti s tobom na ulici ili će ti otvoriti i pridržati vrata u trgovini.

Moraš imati raspoloživi prostor za njega.

Taj prostor mora biti spreman i čist, jer ovaj muškarac, tvoja srodna duša ima standarde i neće se spuštati nisko i pokušavati biti u prostoru gdje drugi muškarac živi.

Sigurno ne želiš propustiti priliku da budeš sa svojom srodnom dušom, jer su tvoje srce i um okupirani sa slabim dječakom lošeg samopoštovanja.

Ovaj muškarac je muškarac.

Kao što neće htjeti ispuniti prostor koji je već netko drugi zauzeo, isto tako ovaj muškarac neće pasti pred čarima predatora.

Bit ćeš sigurna s njim. Možeš otvoriti svoje srce njemu. On te već voli – voli te cijelu, u potpunosti.

On te čeka. Čeka da očistiš smeće iz svoje prošlosti. Čeka da napraviš mjesta za njega. Čeka da budeš spremna za njega i njegovu ljubav.

Ustani sad. Idi i obriši suze i umij lice. Sada duboko udahni.

Vrijeme je da očistiš prostor i spremiš se za njega.

Izvor: Pozitivan stav

Neki baner