Trebaš li mu čestitati Božić ako više niste u kontaktu

Božić dolazi! Prosinac je, mjesec darivanja, veselja, slavlja… Osobito ako imaš s kime podijeliti sve te čarobne trenutke. Tada tvoj prosinac može nalikovati na bajku. No što ako tvoja ljubavna situacija nije onakva kakvu bi željela? Što ako se osjećaš pomalo usamljeno na blagdane? Što ako razmišljaš o onom jednom muškarcu s kojim nije uspjelo? Postavlja se pitanje: trebaš li mu čestitati Božić ako više niste u kontaktu?

Eh da. Ovo je vrijeme kada dobivam bezbroj pitanja od strane žena: „Trebam li mu čestitati Božić? Mogu li mu čestitati Božić?“ Naime u nadi da će ponovno uspostaviti kontakt s muškarcem koji ih zanima, mnoge žene koriste blagdane za otvaranje nove komunikacije. To može biti ok, a i ne mora biti – sve ovisi o situaciji u kojoj se nalazite. Nekad je takav potez dobra ideja, a nekada ne. 

Započnimo današnju temu isječkom iz knjige Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze:

Uistinu zainteresiranog muškarca prepoznat ćete po trudu koji ulaže u vaš odnos. To je muškarac koji je uvijek u blizini, čak i ako je tisućama kilometara daleko. To je muškarac koji će naći način da ti čuje glas, čak i s drugoga kraja svijeta. To je muškarac koji će ti na sve načine dati do znanja da želi baš tebe. 

Dakle, ako ti se muškarac inače javlja periodično i ako je sasvim jasno da mu nisi prioritet, tada nema smisla da mu se javljaš s čestitkom za Božić. 

Neki baner

On vjerojatno ne zna ni kada ti je rođendan

Takav muškarac draga moja, ne zna ni kada ti je rođendan, ni koju čokoladu voliš. Možda ne zna ni koliko imaš godina, već tako otprilike – zna da si u dvadesetima ili u tridesetima. Njega ništa ne zanima osim seksa, a moguće je da ti se više i ne javlja otkad je osjetio pritisak veze u koju ne namjerava ući. 

Trebaš li mu čestitati Božić ako više niste u kontaktu? Apsolutno ne. Ovoga muškarca za tebe nije briga i moguće je da će ti ostaviti seen, te da će se javiti jednom kada se najmanje budeš nadala – za seks.

Naravno, to je sasvim ok, ako oboje želite samo ležeran odnos baziran isključivo na seksu i viđanju u četiri zida. No, ako ti čezneš za pravim ljubavnim odnosom, koji se bazira na poštovanju, tada naprosto gubiš vrijeme na krivu osobu.

Što ako si ti kriva za prekid

Što ako je riječ o bivšem, ili pak muškarcu s kojim si se neko vrijeme viđala, ali smatraš da si uprskala šansu za nešto više svojim ponašanjem? Što ako se osjećaš krivom za prekid, trebaš li mu tada čestitati Božić? 

Prije svega, ovdje trebamo biti objektivni – pitaj svoje frendice i ljude koji te poznaju smatraju li da je prekid isključivo dio tvoje krivice? Moguće je da je to samo tvoj subjektivni dojam i da ne bi trebala preuzeti svu odgovornost za vaš prekid. Isto tako je moguće da si učinila nešto što nisi trebala, i sada se kaješ. Blagdani se čine savršena prilika za uspostavljanje kontakta. 

Trebaš li mu čestitati Božić ako više niste u kontaktu? U ovoj situaciji to čak i nije loša ideja. Ako si preuzela odgovornost za svoje ponašanje i svoj dio krivice, tada nije loše pokazati zrelost i napraviti prvi korak. 

Ako je do prekida došlo zbog gluposti, taj muškarac će biti sretan što ima priliku da ponovno uspostavi kontakt s tobom. I moguće je da će priča dobiti sretniji kraj. Ne zaboravite drage moje, da je izuzetno važan način na koji uspostavljate kontakt, kao i nastavak komunikacije. U priručniku Tajne uspješnog dopisivanja s muškarcem objasnila sam kako osvojiti muškarca ni manje ni više nego – DOPISIVANJEM. I da, MOGUĆE JE. Dopisivanje vas može zbližiti, no i udaljiti, zato je iznimno važno da savladate tajne komunikacije tipkanjem. 

Naime, onda kada znate koji faktori utječu na privlačnost, i kada savladate tajne uspješnog dopisivanja, lako ćete svojeg odabranika izuti iz cipela. 

Što ako si mu poslala već bezbroj poruka

Ti dobro znaš odgovor na ovo pitanje. Ne, muškarac kojem si već poslala bezbroj poruka na koje nije odgovorio, neće dobro reagirati na tvoju čestitku za Božić. Vrlo vjerojatno neće uopće reagirati. Trebaš li mu čestitati Božić ako više niste u kontaktu jer on uporno izbjegava taj kontakt? APSOLUTNO NE!

U situacijama u kojima se muškarac naglo povuče, neke žene pribjegavaju slanju uzastopnih poruka – bez da pričekaju na odgovor muškarca. Do ovakvih poteza dolazi iz straha i očaja, u nadi da će se što prije riješiti problem. Nažalost, dolazi do suprotnog efekta. 

Muškarac zatrpan porukama na koje nije odgovorio, zaključuje da je to previše drame i da ta žena nije za njega. Uzastopno slanje poruka ostavlja dojam osobe koja nema kontrolu nad sobom i svojim ponašanjem i vodi uvijek u jednome smjeru – a to je BLOKADA. 

Trebaš li mu čestitati Božić ,  Male promjene, Zašto je lako poboljšati ljubavni život?, Kako dejtati u izolaciji , Kako okrenuti karte onda kada muškarac naglo izgubi interes?, Zašto se on iznenada prestao javljati iako je sve bilo savršeno?

Što ako ti se čini više nema nade, a ti ga želiš natrag više od svega

Nema ništa loše u tome da želiš pomirenje ili obnavljanje odnosa koji je tako dobro krenuo, a loše završio. No, prije svega moraš, ali apsolutno moraš sačuvati svoje ljudsko dostojanstvo. Bez toga nema šanse da vratiš njegov interes.

Ako ga moliš, preklinješ, optužuješ i šalješ mu bezbroj molećivih i pasivno agresivnih poruka, guraš ga samo još dalje od sebe – u zagrljaj drugoj ženi. 

Kako vratiti interes muškarca detaljno sam objasnila u knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca, a tijekom prosinca sve knjige (i tiskano i online izdanje) možete nabaviti na SUPER POPUSTU uz BESPLATNU POŠTARINU za Hrvatsku u našoj WEB TRGOVINI. Knjige šaljemo u cijeli svijet, a 10% od svake kupovine donirat ćemo udruzi Hrabre njuške koji nesebično spašavaju napuštene, gladne i ranjene životinje. 

Promijenite svoj ljubavni život i život napuštenih životinja! Zauzmite se za sebe i za one koji nemaju glas. Umjesto da spašavate odrasle muškarce, spašavajte napuštene životinje – one će vam pokazati zahvalnost. 

Drage moje dame! Želim vam sretne, najsretnije blagdane, te skori, veliki i značajan ljubavi preokret! Promijeniti ljubavni život je zapravo lako, samo trebate napraviti prvi korak ka toj promjeni. 

Neki baner

Nastavak slijedi u idućoj kolumni, a do tada vam šaljem jedan veliki pozdrav!

Vaša Nelly

Neki baner