Voliš ga, ali jednostavno ne možeš doprijeti do njega…

Osjećaš se poput kuće koja se urušava. Koja se slama sa svakim udarcem koji on, svjesno ili nesvjesno, zadaje tvom srcu. Kada nestane bez objašnjenja i nema ga danima.

Kada zuri u druge žene, kao da ne postojiš. Kada vaš seksualni život tretira kao odnos sa prostitutkom. Kada te odbija upoznati sa prijateljima i obitelji, kao da si tajanstvena ljubavnica. Kada ti jedan dan kaže da te voli, a drugi te ne želi ni vidjeti.

Kada se bojiš pokazati svoje stvarne osjećaje pred njim jer se bojiš da će se povući. On ne zna kako učiniti da se osjećaš bolje i zbog toga se samo osjećaš puno gore.

Kada ushićeno govori o braku s tobom i osnivanju obitelji, a zatim ignorira tvoje pozive danima. Kada bi ti učinila sve za njega, ali on to isto ne bi uzvratio. Kada satima govori o svojim problemima i depresiji, očekujući da ga slušaš i da si tu za njega. No, neće ti pomoći ako ti treba posuditi novac ili doći po tebe ako si zapela negdje daleko od kuće.

Neki baner

Od samog početka, tvoja ti intuicija govori da nije za tebe, ali nisi sigurna zašto.

No zatvaraš se kada te pita zašto si odjednom tužna. Nisi sposobna objasniti mu zašto si postala depresivna i povučena jer je on razlog tvoje tuge. Kako da mu objasniš svoju promjenu, a da se pritom ne slomiš? No, bez obzira na sve, još ga voliš. Čvrsto se držiš za one trenutke u kojima ti pokazuje ljubav zanemarujući one zbog kojih se tako često osjećaš jadno.

Tako se osjećaš, tako živiš već mjesecima, čekajući da se on promijeni. Nadajući se da će se probuditi i shvatiti pravu vrijednost svega onog što uzima zdravo za gotovo. Ali taj dan nikako ne dolazi. I konačno, odlučuješ izabrati svoj mir, svoj zdrav razum umjesto njega. I to toliko boli. Suze, fizička bol koju uzrokuje slomljeno srce. Toliku bol nisi nikada mogla ni zamisliti.

Nedostaje ti svaki dan. Misliš na njega svaku minutu u danu. Pitaš se da li i on misli na tebe.

Nakon predugo vremena, počinješ misliti o njemu manje. Počinješ se zaista truditi preboljeti ga. I uspijevaš. No uspomena na njega ostaje u tvom umu.

Uspomena na obilje ljubavi koju si mu pružala. Sjećanje na neuzvraćenu ljubav. Uz to isto sjećanje, javlja se i tračak nade. Nadaš se da ćeš jednog dana biti za nekog savršena. Za nekog tko će biti jednako savršen za tebe.

Izvor: Z&S
Neki baner