Za sve je kriv ‘Retrogradni Merkur’

Bez obzira znate li kako se kreću planete u Svemiru i zanima li vas astrologija, retrogradni je Merkur sigurno nešto od čega se većini odjednom krenu buditi dlačice po cijelom tijelu. Je li nepravdeno na lošem glasu?

Nije. I jest. Ovisi iz kojeg kuta gledate. I naravno, ovisi koliko će baš vas zahvatiti ovaj put. Uobičajeni životni procesi koji se odvijaju za vrijeme njegovog direktonog hoda odlučili su napraviti pauzu i pomrsiti poslove. Ili ih pak pozavršavati, o njima dobro promisliti i sve detaljno preispitati. Merkur, vladar Blizanaca i Djevica, obuhvaća sve što ima veze s komunikacijom, informacijom, razmišljanjem, transportom, putovanjima, trgovinom i bilo kakvom razmjenom.

Merkur je sinonim za promišljanje, a sada se vraća kako bismo rezimirali informacije.

Neke stvari će na kraju ispasti drugačije nego što smo očekivali ili će biti potrebne naknadne intervencije. Greške su puno izvjesnije, jer nam se koncentracija poremetila, pa nam je opreznost slabija. Možemo reći da su moždane vijuge, ali i cijela okolina doživjele Communication breakdown.

Bolje bi bilo izbjeći kupovanja bilo kakvih digitalnih uređaja, a prije svega onih koji prenose informacije, jer biste mogli nabasati na mačka (ili koju veću životinju) u vreći. Isto tako, nije pametno potpisivati ni predavati papire, ali ako već morate, pregledajte ih više puta nego što biste to inače učinili. Pokušajte odgoditi sve što možete, a selidbe pogotovo. Ne započinjite ništa novo kako biste izbjegli moguće nesporazume i pokušajte biti oprezniji na putovanjima. Kada smo jednom prilikom dogovarali koncert u vremenu trajanja retrogradnog Merkura, za period nakon, prijatelj mi je rekao: ”Budi sigurna da će taj dan padati kiša.” Nije odgođen zbog kiše, ali je zbog drugih okolnosti.

Naravno da je nemoguće odgoditi neodgodivo i sigurno će nam neke stvari baš upasti kada ne trebaju, jer teško da ćemo moći biti potpuno mirni tih mjesec dana koliko njegovo kretanje unatrag traje, ali možemo se tiho prošuljati tim periodom. Zamislite da ste upravo stavili uspavanu bebu u krevetić, a morate izaći iz sobe.

Neki baner

Kretat ćete se na prstima, vrlo sporo. Neprimjetno, da bi vas teže uočio. Čak i oni koji ne vjeruju da se išta događa u Svemiru, osjetili su gorčinu jela koje servira Merkur kada se odluči na povratak. Zato s oprezom uzimaju ono što im ponudi na stol. To je jedino što je potrebno da bismo preživjeli ovaj napeti period.

Ipak, sve je to ciklus života. Nekad smo iznad, nekada duboko u ponoru, a drugim danima vješto plivamo po površini. Sada samo na gležnju imamo privezan mali uteg, ali smo i dalje živi. Možda je dobro da se u pokušaju isplivavanja zapitamo sve ono za što nismo imali vremena.

Stoga, pozavršavajte stare projekte, posebno one koje odavno odgađatete. Fokusirajte se na sebe i svoj unutarnji mir, kako biste uspostvili balans. Raskrstite s prošlošću, kako biste ponovni dirketni hod dočekali svježi i spremni za nove bitke.

Neki baner