Zašto te on ne shvaća ozbiljno

Frustrirajuće je znam. Sviđa ti se on, baš on i upravo on. Ali on ti ne nudi ništa konkretno i najžalosnije od svega – ne shvaća te ozbiljno. Čini se kao da pričaš zidu. Puno puta si mu rekla da odlaziš. Puno puta si mu dala do znanja da ne želiš samo površan, neobavezan odnos. Ali to kao do njega ne dopire. I dalje se ništa ne mijenja. Postavlja se pitanje: zašto te on ne shvaća ozbiljno?

Ovo je tema koja se jako često povlači u ženskim krugovima. Naprosto je frustrirajuće kada imaš osjećaj da do njega ne možeš doprijeti i da svaki tvoj pokušaj komunikacije biva uzaludan. Dobra vijest je ta da se sve može okrenuti. Put od veze bez obaveza do kvalitetne veze je vrlo jednostavan – ako znate što činite.

Ovo je zapravo toliko tražena tema, da sam o tome napisala knjigu Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze koja će vam pomoći da postignete čuda na svojem ljubavnom planu. To je knjiga u kojoj sam govorila o vlastitim iskustvima, kao i iskustvima žena kojima sam pomogla da preokrenu ovu frustrirajuću situaciju i usmjere postojeći odnos prema onome ozbiljnijem. A većina vas želi kvalitetnu, stabilnu ljubavnu vezu. 

Započnimo današnju temu isječkom iz knjige Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze:

Morate biti svjesne da će vam muškarac kojemu se sviđate, ali ne misli s vama ozbiljno, pokušati nametnuti svoj tempo viđanja. Na vama je da pristanete ili ne. O vašoj reakciji zapravo ovisi u kojem smjeru će se nastaviti taj odnos.

Neki baner

Da, drage moje, vi itekako možete promijeniti sadašnju situaciju. Gotovo nikada nije kasno za preokret. Jer vi dajete ljudima do znanja kako vas mogu i smiju tretirati. Vi određujete tempo i smjer u kojem će ići određena veza. I ono najvažnije, vi ste te koje pristajete ili ne pristajete na ono što vam nudi određeni muškarac. 

Jesi li pristala na ono malo što on nudi

Draga moja, ako ti ova situacija zvuči poznati, prije svega se zapitaj: jesi li pristala na ono malo što se nudi? Viđaš li se u četiri zida s muškarcem koji ti je vješto servirao priču o „nespremnosti za vezu“? Dobiva li od tebe i skuhan ručak, razgovor i utjehu? Ako da, misliš li da to vodi ka pravoj vezi? Morat ću te razočarati, jer odgovor je NE.

Muškarac ne pokazuje nikakvu namjeru da s tobom izađe u javnost, da te upozna s obitelji i prijateljima – nema namjeru učiniti te svojom djevojkom. Čak i ako ti je rekao da si super cura, da super kuhaš i da mu je lijepo s tobom. Probudi se draga moja, njemu je samo ugodno. To ne znači da ima ozbiljne namjere.

Surovo je znam, ali sve vi koje želite pravu vezu, a nalazite se u ovakvoj situaciji – trebate buđenje i to pod hitno. Muškarac koji se ovako ponaša nije zaljubljen nego komotan. On se raskomotio u udobnosti tvojega doma, a dok mu ti kuhaš i spremaš, u nadi da ćeš postati njegova djevojka, on traži uzbuđenje na drugome mjestu. Ti mu ispunjavaš seksualne potrebe, kao i potrebe za nježnošću, razumijevanjem, no ti nisi ta u koju će se on zaljubiti. Osim ako se ne zauzmeš za sebe na pravi način. Na koncu, puno toga ovisi o tvojem stavu. 

Zašto te on ne shvaća ozbiljno? Zato što je dobio dojam da ćeš uvijek biti tu, bez obzira na sve. Ne postoji strah da će te izgubiti i zato te i ne cijeni dovoljno. 

Spremne za surovu istinu?

U posljednjih šest godina svjedočim izvanrednim preokretima i nevjerojatnim poboljšanjima koje su mnoge od vas doživjele primjenjujući savjete iz mojih knjiga. Da, to su uistinu nevjerojatno moćni savjeti i zaista djeluju – onda kada ih primjenjujete. No što kada ih malo primjenjujete pa malo radite po svome?

Rezultat je otprilike isti kao kada želite doći u formu pa periodično vježbate i jedete zdravu hranu, ali češće izbjegavate tjelovježbu i prepuštate se većim količinama nezdrave hrane. Čini se kao da dobro krene, pa opet ne ide i sve u krug. Rezultati izostaju u svakom slučaju jer polovična primjena savjeta na bilo kojem životnom polju neće rezultirati željenim uspjehom.

Što to konkretno znači kada govorimo o muškarcima i o ljubavnim odnosima? Ako se primjerice zauzmete za sebe, napravite rez i smireno mu kažete da vam takav odnos ne odgovara i da želite samo prijateljstvo (ako on nije voljan ulagati u taj odnos) tada ste napravile sjajan prvi korak. Problem je u tome ako se toga ne pridržavate. Ako mu već sutradan ili za nekoliko dana šaljete poruku ili smiješni GIF, pokušavajući uspostaviti kontakt.

Zašto te on ne shvaća ozbiljno,  Zašto će se on zaljubiti u tebe, Kako ubrzati proces, greške u online upoznavanju, Sanela Kovačević Nelly, autorica regionalnih bestselera o tajnama zavođenja, postaje kolumnistica Amazonki!, Postoje žene koje mogu zavesti svakog frajera... žene zbog kojih frajeri lome vratove! Želiš li postati jedna od njih?
Sanela Kovačveić Nelly / Foto: Josip Čekada

Zašto te on ne shvaća ozbiljno? Jer je uvidio da se ne držiš onoga što si rekla. Na kraju krajeva, ti ne poštuješ svoje riječi, zašto bi ih poštivao on? 

Vidite li drage moje koliko je to zapravo jednostavno? Muškarci uopće nisu tako komplicirani – oni naprosto rade ono što njima odgovara u danom trenutku i ponašaju se onako kako smiju. Ako i uspostavite novu razinu poštovanja zauzimanjem stava, onda kada pogazite svoje riječi – sve će biti uzalud.

Muškarci naprosto ne shvaćaju ozbiljno žene koje puno puta spominju odlazak, a nikako da odu. Riječi koje nisu popraćene djelima, najčešće izgube na važnosti. Zato vam se čini da se uporno vrtite u krug.

Da, možeš i trebaš biti obožavana

U novoj knjizi Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze, objasnila sam kako izbjeći sve ove frustracije i postati žena njegovog života. Jer nema ništa bolnije od gubitka vremena, od godina provedenih u nadanju i uvjeravanju. Nijedna od vas nije rođena da bude očajnica koja pristaje na sve. Zašto uostalom ne odabrati biti kraljica? 

Niti jedan muškarac nije jedini. I zato kada postavljaš granice, moraš biti sigurna u ono što govoriš. I moraš stajati iza svojih riječi ako želiš biti shvaćena ozbiljno.

Muškarci se zaljubljuju u žene koje nisu opsjednute idejom da za njih postoji samo jedan jedini muškarac. Ljubav u vezama ionako nije bezuvjetna. Prvi uvjet je vjernost, a mnoge žene toleriraju i nevjeru u nadi da će sve biti bolje – a neće. Neće biti bolje – sve dok se ne uspostavi ponovno poštovanje. 

Zašto te on ne shvaća ozbiljno? Zato što te ne poštuje dovoljno, iako si mu mila, draga, simpatična. Čak i fino kuhaš, ali on misli da s tobom može kako hoće. I zato je krajnje vrijeme da mu pokažeš da cijeniš sebe i da stojiš iza svojih riječi.

Ako si mu rekla da ne želiš površne odnose, tada ne iniciraj komunikaciju. Bavi se sobom. Pogledaj oko sebe. Upoznaj nove ljude. On ima tvoj broj koji će okrenuti kad-tad, ako mu je imalo stalo. Ako nije, tada ćeš smanjiti broj izgubljenih dana, tjedana, mjeseci i godina na život u zabludi. Godine brzo prolaze, a tvoje vrijeme je ono što nikada nećeš moći vratiti. 

Zašto se on nikako ne zaljubljuje u tebe govorila sam u emisiji „Na kavi s Nelly“, a video možete pogledati klikom na link. Nastavak slijedi u idućoj kolumni, a do tada vam šaljem jedan veliki pozdrav! 

Nelly

Neki baner