Zašto te on toliko želi, a ne nudi ništa konkretno

Jaka fizička privlačnost. Sviđa ti se ludo, a i ti se njemu sviđaš. Sve je obećavajuće, osim što on ne obećava. Kada je pored tebe, djeluje jako zainteresiran, osim što čim ode, izgubi i dar govora. Trebaju mu dani da se javi dok se u potpunosti ne prestane javljati. Zašto je tome tako? Koji je to scenarij koji izluđuje žene diljem svijeta? Zašto te on toliko želi, a ne nudi ništa konkretno? I kako je moguće da nakon tolike zainteresiranosti, jednostavno ode svojim putem? Idemo vidjeti.

Drage dame, današnja tema je tema o kojoj sam već puno puta govorila, a osobito u svojim knjigama koje su ključ za ljubavnu sreću. Zato ću započeti ovu kolumnu s isječkom iz knjige Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca:

Fizička privlačnost jedan je od osnovnih preduvjeta za ostvarenje partnerskog odnosa, ali ako privlačnost na emocionalnom i intelektualnom polju izostane – tada muškarac bestraga nestane. I to je PRAVA ISTINA.

A kada osjećamo magičnu, iskonsku privlačnost (koja obuhvaća privlačnost na sva tri navedena polja), muškarac će biti spreman na sve, bez obzira koliko zaposlen bio, bez obzira da li se već nalazi u vezi ili čak u braku, bez obzira na udaljenost koja ih razdvaja ili na mogući smak svijeta.

To znači da ako muškarac ne osjeti nešto više od fizičke privlačnosti, njegovo ponašanje može djelovati zbunjujuće. Čas je fin i drag, čas je hladan kao led.

Neki baner

Da, on te smatra privlačnom

Je li lagao kada je govorio da si mu lijepa, zanimljiva, privlačna? Najčešće ne. To samo znači da se u tome trenutku tako osjećao. To znači da si mu privlačna, da mu se sviđaš, ali to ne znači nužno da ima ozbiljne namjere.

Sasvim suprotno, ako se muškarac javlja samo periodično, to ukazuje na to da nema ozbiljne namjere. Bez obzira na fizičku privlačnost.

Da, on te smatra privlačnom, ali to ne znači ništa više od toga. Ako se niste povezali na intelektualnoj i emocionalnoj razini, njega za tebe ništa ne drži. Ako je ta povezanost samo s tvoje strane, ne treba pretpostavljati da muškarac želi isto. 

U novom ePriručniku Tajne uspješnog dopisivanja s muškarcem otkrila sam kako se povezati s muškarcem na svim razinama počevši od faze tipkanja i upoznavanja pa sve do faze veze. Važno je znati, a ne pretpostavljati i važno je razumjeti kako privlačnost funkcionira kada su u pitanju muškarci. 

Da, ali on se javlja usred noći

Mnoge od vas će sada reći: Da, ali on se javlja, ponekad i usred noći. To nešto znači zar ne?

Da, to znači da se javlja onda kada je napaljen. I točka. Ako se ne javlja redovito i ako je to jedino vrijeme kada se javlja, onda je situacija poprilično jasna. Zato drage dame, nemojte se zavaravati. Taj muškarac vrlo vjerojatno ima još nekoliko brojeva koje okrene u kasne noćne sate. I ne, to nije romantično.

Zbog ovakvih „dvostrukih signala“ mnoge žene izgube ne samo mjesece, već i godine života na pogrešne muškarce. Ona ga čeka i mašta o njemu kao o princu na bijelom konju, dok on razmišlja o njoj jednako kao i o još nekoliko drugih žena. Na koncu se skrasi s onom koja ne pristaje na mrvice.

Zašto te on toliko želi, a ne nudi ništa konkretno? Jer nije u tebe zaljubljen, samo mu se sviđaš. Privlačna si mu i to je to.

Kamo ovo vodi

Ovakav odnos najčešće vodi u vezu bez obaveza. Samo je problem u tome što muškarcu veza bez obaveza u ovom slučaju savršeno odgovara, dok ženi koja ima veća očekivanja nimalo ne odgovara. Ipak, mnoge žene strpljivo čekaju da se stvari pomaknu s mrtve točke. I što se onda dogodi?

Čak i onda kada počinješ odustajati od njega, eto ga javlja se i priča lijepe priče. I ti opet sanjaš, maštaš i haluciniraš o njegovom potencijalu. A sve to samo krade tvoje dragocjeno vrijeme, vrijeme unutar kojega bi mogla upoznati nekoga novoga.

U knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca, objasnila sam kako je lako postati ona prava, a još lakše postati ona za vezu bez obaveza. Kako ne biste postale ona druga, važno je na vrijeme zauzeti pravi stav. Zapravo nikada nije kasno da se zauzmeš za sebe.

Prvi korak je definirati što zaista želiš, a potom na smiren i jasan način to i reći muškarcu koji ti se javlja samo periodično. Pritom je jako važno da nema pritiska s tvoje strane.

  • Marko, vrlo si drag dečko, no ja trenutno za sebe želim odnos koji podrazumijeva više od periodičnog javljanja. Ako ne želimo isto, i to je ok, ali voljela bih to znati, kako ne bih ulagala vrijeme u odnos bez perspektive.

Da, ove rečenice se izuzetno moćne, ali samo onda kada stojite iza svojih riječi. Suprotno tome, ako mu to izrecitirate na pravi način i zauzmete jasan stav, a već sutradan inicirate komunikaciju i pristajete na „ono što se nudi“, sve to neće imati smisla.

Drage moje dame, ne možete biti i dostojanstvene žene i očajnice sve u isto vrijeme. Morate zauzeti jasan stav i toga se i držati.

Muškarac se nikada neće zaljubiti u ženu koju ne poštuje. To je činjenica. A ako mu dopuštate da se igra vašim vremenom, to znači da vas on automatski neće ni poštovati onoliko koliko bi trebao.

Zašto te on toliko želi, a ne nudi ništa konkretno? Zato što još uvijek ne osjeća da bi s tobom želio vezu. Bez obzira na to što te smatra privlačnom ženom. 

Zato drage dame, dobro razmislite. Ako se nalazite u ovakvoj situaciji, vrijeme je da definirate što želite i da zauzmete stav. Od čekanja i nadanja neće biti ništa.

Nastavak slijedi u idućoj kolumni, a do tada vam šaljem jedan veliki pozdrav!

Vaša Nelly

Neki baner