Zlato moje, daj da te malo napudram sa šećerom u prahu

Je li svaki primatelj ovakve rečenice jednako oduševljen upućenim paketićem riječi? – Teško! A kako ga vi upućujete? Iskreno ili s asom u rukavu?

Nadimak prekriven s kremom od vanilije, istaknut šarmantnim šlagom i okružen prozračnom slatkoćom štaub šećera trebao bi dati do znanja primatelju da ga komentator vidi kao neku vrst obožavanja, no nisu svi nadimci prihvaćeni kao željeni poklon. Neke je teže probaviti.

Nadimci koji podilaze

To je ono kad sakriješ svoje ja pa preko izmišljenog ja pokušavaš prokrijumčariti svojem pravom ja želju koju bi trebao ispuniti primatelj nadimka. Najradije ne bi s tom osobom ni pričao, ali joj podilaziš jer nitko ti ne može pomoći, osim te osobe kojoj podilaziš s nadimkom zlato, sunce, srećo i ostala bogatstva jer od te osobe očekuješ nešto zauzvrat.

Nadimci za ispriku

Teški za osmisliti. Još teži za izgovoriti. Primatelj bi ih i volio i mrzio jer mu je drago što je netko postao pokajnik, a s druge strane krivo što je izabrao pristup neke vrste laskanja.

Provocirajući nadimci

Oni koji žele izazvati uvredu ili pak iznenađenost kod onoga koji ih upućuje. Svrha im je zabava. Čak neka vrsta testiranja da se vidi gdje je granica osobe kojoj se upućuje takav kompliment. Ponekad ima bumerang efekt.

Neki baner

Unikatni nadimci

Ovakve najčešće volimo! Dobijemo ih od najbliskijih osoba koje nas jedine žele nazivati određenim unikatnim nadimkom i ljubomorno drugima ne dozvole da nas zovu tim nadimkom.

Dosta nadimaka koje čujemo, lijepo su servirani. Ne zvuče kao nešto što bi se moglo negativno shvatiti, no ako se dodjeljuju samo radi koristi, zapravo mogu zvučati kao uvreda. Naročito ako osoba za koju je nadimak uvidi da je zbir lijepo složenih riječi ili pak samo zbir slova, alat za korist.

Ponekad molbe za usluge ili oproste bolje zvuče ako se onome koga trebate obratite imenom. Jednostavno je i jasno. Cijenite ga onakvim kakav je i tko je. Znat ćete na čemu ste.

Neki baner