Nemoj kontaktirati bivšeg. Ako može on bez tebe, možeš i ti bez njega!

Kad te ostavio, sigurno nije razmišljao o tvojim emocijama, osjećajima i svemu što si proživjela i još uvijek proživljavaš. Ni na kraj pameti mu nije bilo koliko te boli. Nije proveo neprospavane noći pitajući se koliko si povrijeđena. Želio je samo otići. Skinuti teret sa svojih leđa. Taj teret si bila ti.

Nije se potrudio objasniti razloge i motive prekida, samo je rekao zbogom. Ovim prekidom je stavio točku na kraju vaše veze. U tom trenutku mu nije bilo stalo do tebe. Nije uopće mislio o vašim prošlim lijepim trenucima, koliko si mu ljubavi pružila, da si mu bila bezuvjetna potpora i da si dala cijelu sebe. Mislio je samo na sebe, novostečenu slobodu i brojne prilike i izazove koji ga čekaju.

Možda si poslije prekida rastavila mozak i dušu na proste faktore propitkujući razloge. Možda si sebe krivila. Možda si mislila kako je zapravo super ideja što je on otišao jer ima milijun boljih cura od tebe.

Možda još uvijek imaš iskrivljenu sliku o sebi. Možda si ljuta što ste uopće započeli vezu koja je bila puna potencijala i tako neslavno završila. Još uvijek ti treba vremena da sve to preboliš i da se sabereš. I to je ok.

Stani kad počneš tragati po mozgu

I dođu usamljene noći. Dođu trenutci patetike, samosažaljenja, usamljenosti. Počneš se prisjećati kako vam je dobro bilo. Dođe PMS. Dođu trenuci entuzijazma, sreće, radosti sve do asocijacije na njega, nostalgije i melankolije.

Neki baner

Sve te vuče da mu se javiš. U tom trenutku silno želiš da je on kraj tebe, želiš podijeliti sve super stvari koje ti se događaju. Želiš čuti njegovo mišljenje, fali ti njegov topli zagrljaj i njegova šaputanja.

Znatiželjna si kako je on sada, pitaš se misli li na tebe, da li mu nedostaješ, i prije nego što ti sine super ideja da mu se javiš. STANI! STOPIRAJ SE! Nemoj mu slati poruku. Nemoj mu se javljati. Spriječi sama sebe u još jednom degradiranju.

Neizvjesnost odgovora

Ako mu pošalješ poruku, prvo pomisli na milijun negativnih opcija koje ćeš podnijeti. Njegov ego će narasti na 360 stupnjeva. Samo pomisli na njegovo ozareno lice kako se hvali prijateljima da mu se bivša javila, zamisli njihove šale i tapšanja po ramenu na njegov račun kako je on nezamjenjiv za tebe.

On može ignorirati tvoju poruku jer je itekako svjestan da ćeš dušu izgristi zašto ti ne odgovara. Može ti se hladnokrvno javiti i reći da je zauzet, da ima djevojku i da nije baš prikladno što se dopisuje s tobom. A može te držati kao rezervu.

Sasvim sigurno je da će tvoja poruka ojačati njegovo samopouzdanje i dati mu priliku da te vrti oko malog prsta. Obična poruka je u stvari veliki rizik koji utječe na tvoju psihu. Koji te može nervirati, razljutiti i rasplakati.

Nemoj kontaktirati bivšeg,  Muška iskrenost, Treba li pitati za ljubav?, crop loving couple kissing at home
Photo by Анна Хазова on Pexels.com

Da je valjalo, trajalo bi

Da je htio bilo kakvu komunikaciju, on bi se javio prvi i pronašao bi način da te pronađe. Da mu je žao što te povrijedio, ispričao bi ti se. Da mu je stalo i da te cijeni kao osobu, pozdravio bi te kada te vidi, ne bi digao glavu kao da je kralj svijeta. Da te voli i želi, bio bi tu kraj tebe.

Ne bi prokockao vašu vezu i ne bi te ostavio. Istina je da svatko zaslužuje, drugu šansu, ali nije na tebi da ti stvaraš tu drugu priliku. Na njemu je. Da misli na tebe, on bi poslao poruku, on bi se javio, on bi došao na tvoja vrata. To je ono što pravi muškarci rade.

Zato se okani maštanja i lažnih iluzija da će tvoja poruka vratiti njega i vašu prošlu vezu. Znam da je bolno, ali bit će još bolnije ako pošalješ poruku i sama sebe poniziš u njegovim očima. Ti vrijediš mnogo više i imaš pametnijeg posla od toga da bivšem šalješ patetične ili bilo kakve poruke.

Neki baner