Pasta & Bosiljak…

Tjestenina je jedna od onih namirnica koje uvijek i svukud pašu. Nikad ne dosadi jer uvijek ima drugačiji okus, miris, boju i oblik. Gotovo da je nemoguće pobrojati sve načine na koje se može pripremiti odličan i zdrav obrok od tjestenine.
Zato, ako ste početnik u kuhinji, pokušajte s tjesteninom. Topla s umakom, hladna kao salata, zapečena, slatka ili slana, kao kaloričan ili kao dijetni obrok, svakako je odlična. Bonus je brzina pripreme, ako ste odabrali gotovu kupovnu tjesteninu, a dodatni bonus je u tome što je vrlo jednostavno pripremiti domaću. Odlična je kao glavno jelo i jednako fina kao prilog.

pastaOdličan je izbor za dane kad ste u žurbi ili kad želite lagan obrok za malo novaca.
Nemojte da vas nagovaram, krenite tražiti recept za neki jednostavni umak po vašem izboru i pokušajte.
Šteta je jesti gotovu hranu punu aditiva, kad je tako jednostavno spremiti nešto fino i zdravo. Još je veća šteta hraniti djecu lošim obrocima, a potreban je neznatan trud i samo malo volje da im spremite uravnotežen obrok koji će rado pojesti.
Kao i do sada, ponovo nema preciznog recepta, jer vas želim potaknuti da upotrijebite maštu, da se opustite i krenete.
Jednom ćete možda poželjeti umijesiti svoju, vlastitu, domaću tjesteninu, zato ću vam samo reći da je dovoljno malo brašna, malo vode i možda koje jaje. Ne odustajte jer zaista vrijedi uložiti to malo truda.

italian
Odličan dodatak tjestenini je bosiljak. Začinska biljčica koja se prodaje u nekoliko oblika i boja, više ili manje aromatičnih varijacija. Meni se najviše sviđa običan bosiljak s velikim listovima, jer je prepun arome, a uz to je dekorativan jer ima divnu nijansu zelene boje. Uskoro će proljeće, pa predlažem da se pobrinete da kupite malene sadnice bosiljka i posadite ih svukud oko sebe.

basil-

Jednostavno ga je uzgojiti, i ne traži puno pažnje, a osim što je poželjno da ga koristite u kuhinji, važno je napomenuti da će zamirisati svaki put kad ga u prolazu malo protrljate. Ako još nemate začinski vrt, predlažem da počnete s bosiljkom, a sljedeći put ću se nadovezati s još jednom od lako dostupnih, neophodnih i vrlo finih začinskih travica. Obećanjem, birat ću samo one koje se lako uzgajaju i nabavljaju.

Neki baner

eating-

Vaša Dora

Neki baner