Pismo tebi koja se pitaš koga slušati

Hodaj kroz život slušajući instinkt. Ne slušaj tuđe savjete, ni riječi koje ti govore ono što želiš čuti, ni svoje nade da će nešto biti kako očekuješ, ne slušaj ništa osim instinkta. Svi ga imamo. Unutarnji glas koji nam šapuće.

Važno je da ga slušaš. Stišaj sve druge glasove, zanemari buku i slušaj ga. On će ti uvijek reći ono što, često ne želiš, ali trebaš čuti.

Taj instinkt je tvoja podsvijest koja bilježi i zna puno više od svijesti. Uočava detalje, sitnice, razlikuje istine i laži, vidi ono što je tvojoj svijesti skriveno. Dok ti gledaš i vidiš stvari isključivo s površine, on ih gleda i vidi ispod površine. A ispod površine se nalazi prava slika. Tamo su stvari onakve kakve jesu, lišene lažnog sjaja.

Unutarnji glas je tvoja mudrost

Slušaj ga. Nemoj ga stišavati, svađat se s njim, moliti ga da ušuti, pravit se da ga ne čuješ. Jer ljutit će te. Mrzit ćeš ga. Kvarit će ti osjećaje, planove, želje, slike. Nanijet će ti bol nekad. Ali će te sačuvati od ružnije slike, od veće boli, od pogrešne odluke, od krive priče, od zavaravanja i samozavaravanja.

Ne stišavaj ga, ne ignoriraj. Shvati da je taj glas jedini kojem možeš potpuno vjerovati. To je tvoj štit. Tvoja amajlija. Tvoja sigurnost. On je jedino oružje koje imaš za obranu od propalih snova, velikih razočarenja, slomljenog srca i svih onih životnih padova koji te vrebaju. On je čuvar tvog srca.

Neki baner

Daj mu povjerenje i neka te vodi, on ti neće dati da padneš.

Pusti ga da te čuva, da te brani, da te ne da vukovima.

Slijedi svoj instinkt i voli život, voli ljude, voli sebe.

#BLOG piše Vjetar je Sretan

Neki baner