Woman’s heart…

Dok stojiš sama, rastužena, stisnuta u ćošku ja u očima ti vidim nemir, u očima koje odaju tvoju skrivenu želju – “Želim da se nekom dam i pustim ga da mi učini ono što mi nitko učinio nije.”

vl

I gledam te tako snuždenu, u boli, u samoći. Želim te dotaknuti, ti odguruješ me, mičeš se od mene, ustukneš pod pogledom mojim. Reci mi tko te je toliko povrijedio da nikome blizu ne daš, stojiš sama u samoći, reci mi tko ti je tolike boli nanio, rastrgao u komade tvoje ranjeno srce? Reci mi zašto se skrivaš poput ranjene zvijeri, zašto u očima tugu i očaj nosiš? Koga se bojiš? Od koga strepiš? Kome se bojiš predati? Tko je bio taj? Taj razbojnik, varalica? Tko je bio taj što uništio je dušu tvoju, ranio je i podvijena repa pobjegao?

Ne budi tužna, ne skrivaj svoje oči pune bola, ljepše te nešto čeka, nešto što će tvoje ruke s radošću primiti, čuvati i kome će biti dano na čuvanje. Jedno toplo muško srce. Puno ljubavi nježnosti i pažnje. Onakvo kakvo ti to i zaslužuješ. Ti, jer si previše patila, previše se dala. Sada je red na tebi. Na tebi. Da dobiješ sve ono o čemu su tvoje oči sanjale, ruke maštale. Predaj se, prepusti se, ne daj nikom ono čega vrijedan nije. Niti jedne tvoje suze, niti jedne svoje gorke boli. Ne daj nikome, ne plači malena, ne daj te svoje bisere nekom grubom razbojniku da se njima razmeće. Ne plači, nisu svi isti. Netko je željan u svom toplom zagrljaju da te čuva, brani i tješi. Nisu svi isti, vjeruj mi. Netko je željan ljubavi da ti da – otvori mu se, primi ga u svoje naručje i osjetit ćeš ljubav neslućenih razmjera. Zašto si se tako tužno stisla, uplakana, sama, u mračnome kutu jedne hladne ulice? Zašto si takve meke suze za razbojnikom prolila?

Pokaži je, znam da je imaš. Tu snagu u sebi. Bori se, ne daj da te sruše, ponize. Ti to možeš, ti znaš, da si posebna, nezamjenjiva, najbolja. I ne da , nikada ne daj, da te zamijene boljom. Jer ti si najbolja. Od tebe bolje nema. I zato, digni se, obriši te suze, kreni hrabro u noć, čvrstim korakom, bez straha, bez očaja. Ti znaš, ti znaš da to zaslužuješ!

Neki baner

Vlasta Janton

Neki baner